Йоана и Георги от гимназията в Банско поеха управлението на Общината за един ден

22 май 2019 | 14:55
3 коментара
Йоана и Георги от гимназията в Банско поеха управлението на Общината за един ден

Зрелостниците Йоана Божкова и Георги Балев от ПГЕЕ - Банско управляваха Общината в рамките на един работен ден.

Инициативата е на кмета Икономов, за когото работата с младите хора винаги е била важен приоритет.

Точно в 8 часа сутринта той ги посрещна в заседателната зала, заедно със своя екип - заместник кметовете Асен Кирицов, Ивайло Ръхов и секретаря на Общината Владимир Кушлев. 

"Вярвам, че днес в реална атмосфера ще добиете по-ясна представа как функционира една община, нейната структура и какви са механизмите за вземане на решения" - изрази увереност Икономов и представи членовете на екипа си, както и ресорите им.

Кметът връчи символично ключа и печата на Общината на Йоана и Георги и ги въведе в своя кабинет. Там разговорът продължи по същество. Българското национално радио направи пряко включване, в което Георги Икономов разказа за инициативата, а госпожица Божкова и господин Балев споделиха първите си впечатления. Кметът разведе своите "колеги" и в кабинетите на общината и ги представи на общинската администрация. 

Графикът на кмета, деловите му срещи по различни проблеми и проекти, партньорството му с представителите на местната общност - това успяха да проследят в днешния ден двамата млади "управленци", на които Икономов подари книги за спомен от срещата им.

Работният процес предизвика интереса на младите хора и в същото време ги провокира да осмислят личната си професионална реализация, защото една ръководна позиция е колкото примамлива, толкова и отговорна.

В рамките на един работен ден те научиха трите най-важни неща за добрия градоначалник – много здрави нерви, непрекъснат контакт с гражданите, добро познаване на нормативите и екипност в работата.


До "некомпетентния" публикува:
22 май 2019 | 22:47
Вервам ти! Не малко,ами "хич" не съм в час!Добре,че има такива като Вас.Ама има някои,които знаят как стават нещата.Ние НЕ!Когато и полиция,и прокуратура,и съд са са зад тебе-знаем как стават нещата! Или както казват: "Тази власт не е от праз." Брутално и цинично управление на територията /не държавата-такава НЯМА/ наречена България.Парите надвзети от субсидиите ние от комисиите ли ги взехме? Или ДДС-то? Слаби са Ви адвокатите!
До компетентния публикува:
22 май 2019 | 21:33
Прост коментар .Съветнико,малко ако си в час трябва да знаеш,че няма как да поправяш протоколи.Това го знае всеки член на комисия.
Добър съветник! публикува:
22 май 2019 | 18:56
Дано да не им е обяснил всичко.Защото както знаем всяка професия си има тънкости.Например сега са актуални изборните резултати.Каза ли им как се поправят изборни протоколи,как се манипулират избиратели,как се печелят избори без да си ги спечелил,как да отклониш сумата от ДДС-то към своя джоб....Той има доста дълъг стаж и добър опит в своя полза.Пък е и от известна "заможна" банска фамилия.Той направи Шашко Мацурево дупетатин.Защо да не ги направи и тех,когато на Шашко му свърши мандатът?...

Добавете Вашия коментар!