ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО БУЧИНО НА БУНТ! Блокираха пътя за сметището на Благоевград

01 Ноември 2016 | 11:49
0 коментара
Общество
ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО БУЧИНО НА БУНТ! Блокираха пътя за сметището на Благоевград

Петдесетина жители на село Бучино, община Благоевград, блокираха тази сутрин пътя към селото и сметището. Протестът им е заради лошото състояние на пътя за Бучино и село Лисия. 

Въпреки събраната подписка от 500 жители, вече една година няма отговор от общината. "Блокираме пътя сега, защото след изборите няма кой да ни чуе", каза организаторът на протеста Александър Илиев. Според него достъпът до сметището и двете села ще бъде блокиран за 2-3 часа. „Блокираме пътя, защото община Благоевград не си изпълни обещанието да оправи пътя за селата Бучино и Лисия. По пътя има огромни дупки, парите за една лимузина на управляващите са напълно достатъчни да се оправи пътят на три села. Днес ще блокираме за 2-3 часа, но протестът ще продължи и по-нататък”, каза Илиев.

В края на месец октомври той донесе на Благоевград световната и вицешампионската титла на състезанието за дресировка на кучета по глобал ринг-спорт в Белгия.

 „Ако общината продължава да бъде мащеха за двете села, ще инициираме отделянето им от Благоевград”, заплаши Илиев. Той предаде исканията на протестиращите на кметския наместник на село Бучино Стоян Ников. Протестът блокира пътя на сметоизвозващите камиони на общинската фирма „Биострой” до общинското сметище. Пътят към селата Бучино и Лисия е четвъртокласен и ремонтът му зависи от община Благоевград. /БГНЕС

 

ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО БУЧИНО НА БУНТ! Блокираха пътя за сметището на Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP