Жителите на Кърналово и Рупите в тревожен сигнал до институциите: Обезопасете кръстовището до борсата, всяко второ ПТП тук взема човешка жертва

30 Юни 2020 | 08:32
0 коментара
Общество

109 жители на петричките села Кърналово и Рупите подновиха исканията си за обезопасяване на кръстовището край борсата в Кърналово, които за пръв път огласиха през 2016 г. В подписка, адресирана до АПИ, кмета на Петрич Димитър Бръчков, Областно пътно управление и ОД на МВР – Благоевград, хората настояват за елементарни и не толкова скъпи мерки като монтиране на камера за контрол на скоростта, светофарна уредба, пешеходни пътеки и поставяне на автобусна спирка в посока гр. Петрич.

Според инициатора на подписката Илия Груев от с. Кърналово още през 2016 г. след поредния смъртен случай на мястото зам. кметът М. Салагьорова обещала съдействие за решаване на проблема, но път III-108 с кръстовището на него, свързващо с. Ново Делчево с Петрич и Кърналово с Рупите, не е общински път и решение за него може да вземе АПИ.

Живеещи в района и работещи на борсата са категорични, че всяка година на това кръстовище стават по няколко сериозни ПТП-та, а всеки втори инцидент взема човешки живот. Последният инцидент с фатален край бе в събота – при катастрофа на прав участък около 00:30 часа тук стана ПТП – „Опел Вектра“ с 20-годишен водач от Петрич, навлизайки в лентата за насрещно движение, се удари в лек автомобил „Рено Клио“, шофиран от 38-годишен санданчанин, и двамата загинаха на място.

Сред най-тежките катастрофи, станали на това място, са смъртният случай от 28.08.2016 г., когато „Сузуки“, управлявано със скорост много над 50 км/ч, налетя на пешеходец и го остави на място. 3 г. по-рано 56-годишен санданчанин се оказа под гумите на BMW, шофирано от бившия граничен полицай от Петрич Михаил Костов, който впоследствие бе осъден на 3,5 г. затвор.

За „Струма” зам. кметът М. Салагьорова коментира: „Още през 2016 г. общината направи предложение пред АПИ за изграждане на кръгово кръстовище на това място. От АПИ поеха ангажимент, но на първо време поставиха мантинели и подобриха маркировката. Ще подновим искането си към АПИ да бъде решен проблемът с изграждане на кръгово кръстовище”, категорична бе М. Салагьорова.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP