Жители на кв. „Изгрев” в Сандански от 5 дни без вода, искат намесата на ОбС, заплашват с протести срещу УВЕКС

15 Декември 2017 | 20:33
1 коментара
Общество

Около 2000 жители в най-големия квартал “Изгрев” в Сандански търсят помощта и подкрепата на местната власт и експертите за безводието, от което страдат от година на ул. „Спано поле”.

Заради липса на вода миризмата на фекалии от канала се носи в домовете им. Живеещите искат спешна намеса от Общинския съвет и решаване на проблема им. В противен случай са готови да затворят главен път Е-79. От жалбата им, депозирана до Общинския съвет, става ясно, че от няколко месеца проблемът с питейната вода е сериозен и решаването му не търпи отлагане. По високите етажи на жилищните кооперации водата не стига и чешмите са сухи. Кварталът е населен предимно от млади семейства с по две и три деца.

„Аз съм майка на две деца, ученици. От пет дни сме без вода. Пълня туби и бутилки, но водата свършва за ден-два. Всеки ден пълним туби с вода, но с това не се решава проблемът ни. Живеем в 21-и век, а носим вода от километър за домовете си. Общината трябва спешно да се намеси и да се реши проблема”, заяви живеещата на улицата жена.

Николина Стефанова, която е собственик на търговски обект там, заяви: „Звъним по телефона на общинското дружество УВЕКС, който е изписан за спешни случаи. Никой не вдига. Звъним на спешния телефон в общината, от там ни прехвърлят към общинското дружество. Много трудно се живее в днешно време без вода. Пет дни сега, преди седмица бяхме без вода и никой не носи отговорност за това,каза Н. Стефанова. Петрана Георгиева, която живее на 5-ия етаж в жилищна кооперация на улицата, сподели, че седем поредни дни не е имала вода в жилището си. „В кооперацията няма асансьор и да слизаш и изкачваш 5 етажа по пет пъти на ден с по 20 литра туби вода в ръце… е това не го пожелавам на никого”, заяви жената и допълни: „Редовен платец съм към дружеството. Плащам по 10 лева вода на месец. Никой не ни дава отговор каква е причината да нямаме питейна вода”.

Проблемът с питейната вода на ул. „Спано поле” в кв. „Изгрев” ще бъде обсъден на заседание на Общинския съвет идната седмица, като освен жалващите се жители на квартала в залата ще присъстват и експерти и ръководството на общинско дружество УВЕКС.

Лидия Манева в.Струма

Добавени коментари

чочо публикува:
15 Декември 2017 | 23:44
Бързо връщаите Тошо гигински да оправи проблема тои е супер мен

Добавете Вашия коментар

TOP