Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на Русия след петгеймова битка

26 Септември 2017 | 08:22
0 коментара
Спорт

Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на Русия след петгеймова битка с 2:3 (25:21, 20:25, 25:23, 21:25, 13:15 ) в последния си мач от предварителна група „С“ на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия.

С това родните представителки, водени от Иван Сеферинов завършиха на второ място в нашата група и продължават напред във втората фаза на еврошампионата. Като втори тим в потока, националките ни ще играят плейофи с третия от група „А“ – тимът на Германия. Русия пък завърши на първа позиция, като спечели потока и се класира директно на четвъртфинали.

Двата тима предложиха зрелищен мач, с много емоции и обрати. България повеждаше на два пъти в резултата, но за съжаление не успя да завърши мача в своя полза. В четвъртата част волейболистките ни поведоха ударно с 8:3, но не задържаха темпото, като рускините стопиха пасива си, а в решителните минути след 20 точка и наложиха волята си, като се върнаха в мача.

В тайбрека драмата отново бе пълна, като равенството продължи до сублимния момент 13:13. Този път нашите момичета не издържаха на напрежението и европейските шампионки триумфираха с крайната победа.

С най-голям актив за България бе Елица Василева с 25 точки. Христина Русева завърши с 13 точки в мача.

Добавете Вашия коментар

TOP