Жените творци от Благоевград наредиха обща изложба, кметът Томов специален гост

06 Март 2020 | 14:53
0 коментара
Култура

Арт салонът на най-слушаното радио в Югозападна България прие 22-ата изложба на жените творци от Благоевград, организирана от Дружество „Искрици“, с председател Татяна Лазарова, и подкрепена от Радио Благоевград и Община Благоевград.

74 творби, изпълнени с различна техника – от класическа живопис, през експериментални търсения в текстурата на произведенията, текстил и живописвана керамика, до кавалетни форми и реализации – представят усилията и личните открития на 29 творци жени.

На откриването на изложбата присъстваха и кметът на Община Благоевград – Румен Томов, председателят на Общинския съвет – Андон Тодоров, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, колеги художници, граждани, изкушени от притегателната сила на изкуството.

„Правим го, защото жените творят и имат какво да покажат“, каза при откриването на изложбата инициаторът на тази традиция – Татяна Лазарова.

„Изключително съм щастлива, че за поредна година ние сме домът, в който представяме тези картини… В този Арт салон вече 11 години ние представяме и млади, и утвърдени автори, не само от Благоевград, но и от областта, и от страната. Ще продължим да го правим, защото това място е живо, а и защото виждаме, че то е най-доброто, чрез което произведенията стигат до хората, за които са създадени…“, заяви Елисавета Каменичка, преди да пожелае на присъстващите жени щастие за празника им – 8 март.

Към това приветствие се присъедини и кметът Румен Томов, допълвайки:

„За мен е удоволствие да видя тези картини – те са невероятни… Поклон пред усилието, творчеството и вдъхновението, което са постигнали авторките“./Радио Благоевград/

Добавете Вашия коментар

TOP