Жена пострада при трудова злополука в цеха на бизнесмена Пламен Скенедеров от гърменското село Осиково

10 Август 2017 | 18:55
1 коментара
Общество

Инспекцията по труда в Благоевград започна светкавична проверка по повод на трудовия инцидент в сладкарски цех в гърменското село Осиково, по време на който машина отряза ръката на 42 - годишната Фатме Джалева. Това заяви специално за Pirirnsko.com шефката на трудовата инспекция в областния център на Пиринско Славянка Симитчийска.

По думите и инспектори от Инспекцията по труда веднага тръгнали за мястото на инцидента още вчера следобед, когато получили сигнала за злополуката от полицията в Гоце Делчев.

„Машината, на която работничката пострада вече е спряна. Написан е акт за спиране на съоръжението. Оставена е призовка на управителя в понеделник да се яви при нас. Освен с потърпевшата, подчинените ми са разговаряли и с останалите работници в цеха, които са заявили, че и те не могат да разберат как точно се е стигнало до злополуката. Пострадалата Фатме е в добро общо състояние, но подобно на колежките си и тя не е могла да обясни, защо и как точно се е стигнало до инцидента. Работила е на трудов договор още с постъпването си на работа. Разследването по случая тече с пълна сила ”, лаконична бе Славянка Симитчийска.

Отлично информирани източници на медията ни разкриха, че Фатме Джалева е започнала работа в цеха за закуски през февруари т. г., и въпреки, че е една от новите работнички до момента се справяла отлично с възложените и задължения от страна на работодателя Пламен Скенедров.

Припомняме, че вчера към 16 часа следобед, машина ампутира ръката по време на работа на 42 – годишната Фатме Джалева от гърменското село Осиково.

Жената незабавно бе закарана в болницата в Гоце Делчев, откъдето е информирана инспекцията по труда и полицията, в града, които още вчера влязоха на спешна проверка. Цехът е собственост на местния бизнесмен Пламен Скендеров, управител на фирма „ Краси 1988”.

Добавени коментари

Деяна Илиева публикува:
14 Август 2017 | 12:52
Добре де, напишете най-накрая каква е тази машина - тестомесачка ли е, професионалне миксер ли е, поне да знаем какво може да се случи по точно такава машина.

Добавете Вашия коментар

TOP