Жельо Бойчев: БСП ще спечели следващите избори, но трябва да е със сериозно мнозинство

09 Декември 2018 | 07:36
0 коментара
Политика

Нерешаването на проблемите в сектор Енергетика, там нещата се замитат, задълженията на държавните дружества стават все по-големи - ето това заслужава по-сериозен отговор. Темата за цените на тока на енергийната борса, там имаме либерализация, предстои проверка на регулатора на дейността на борсата. Ще искаме такъв тип изслушване в комисията. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 депутатът от ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев. 

По думите му няма причина държавата да не желае да купи ЧЕЗ. "Както чешката държава може да притежава ЧЕЗ, защо и нашата държава да не може? Чешката държава може да се прави да управлява този сектор, а българската страна - да не може", даде за пример Жельо Бойчев. 

Според него управляващите нямат искрено желание да реализират проекта АЕЦ Белене. "Първо някои неща трябва да бъдат ясни - стремежът да строим, а държавата да няма участие, това е нереалистично. Притеснен съм, че през 2016 г. излезе арбитражното решение, а 2 г. по-късно сме доникъде. За мен това е тупане на топката, а не искрено желание да се реализира този проект", смята Жельо Бойчев. 

Той изрази убеденост, ще БСП ще спечели следващите избори. "Въпросът е не дали вярваме - аз съм убеден, че БСП ще спечели следващите избори. Големият въпрос за мен е БСП да има сериозно мнозинство и подкрепа, за да направи сериозната промяна в страната. БСП не се нуждае само от победа, БСП се нуждае от значителна подкрепа на мнозинството на българските граждани", посочи Жельо Бойчев, като обърна поглед и към местните избори. 

"София не е нещо по-различно от страната - градът се нуждае от промяна, София се задъхва от проблемите си. Години има множество проблеми и отказ за решаването им. Знаете ли, че дълговете на Топлофикация са 740 милиона лева? Тя като воденичен камък ще потъне в един момент - а има отказ да се решават тези неща", каза още Жельо Бойчев.

Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP