Жега през почивните дни

12 Септември 2018 | 15:56
0 коментара
Общество

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но до сутринта над източните райони облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали. Утре над западната половина от страната ще преобладава слънчево време.

Над източните и планинските райони облачността ще е по-често значителна и там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, по-значителни в следобедните часове. Ще духа слаб, в източната половина от страната – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

До края на тази и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната и планините, но само в отделни дни и на отделни места там краткотрайно ще превали, съобщава btv.

Още в петък вятърът ще отслабне и през почивните дни ще е до умерен от северозапад. Бързо ще се затопли и минималните  температури ще бъдат предимно между 12° и 17°, максималните – от 27° до 32°.

В началото на следващата седмица вятърът отново ще се ориентира от изток-североизток и в Източна България ще е до умерен.

Добавете Вашия коментар

TOP