Жандармерия влезе в Мъглиж, комисар Хаджиев обяви нулева толерантност срещу нарушителите

29 Октомври 2018 | 08:15
0 коментара
Криминално

Жители на ромската махала в Мъглиж проявиха агресия спрямо полицейски служители, които се опитват да изпълнят законовите правомощия. Защо, защото някои членове на обществото отказват да спазват общоприетите правила и се чувстват недосегаеми. Но полицията има и възможността, и капацитета да влезе на всяко едно място и да задържи нарушител или извършител на престъпление. Това заяви рано тази сутрин директорът на ОД на МВР Стара Загора комисар Георги Хаджиев, след като в неделя група лица от махалата раниха петима полицаи, хвърляйки камъни по тях.

Случаят в Мъглиж започва след като в полицията се получават сигнали за незаконни гонки с коне или т.нар. кушии.

Около 18.00 часа в неделя служители на областната дирекцията на МВР и на Дирекция „Жандармерия“ започнаха и специализирана полицейска операция в махалата в Мъглиж. Целта на операцията бе задържане на лицата, които по-рано през деня са оказали съпротива при извършване на проверка. По време на акцията беше задържан един от извършителите, но при изтегляне от махалата група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Тогава петима служители на МВР са ранени, нанесени са щети по полицейски автомобили. Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства.

Произведени са и няколко изстрела във въздуха. Засилено остава полицейското присъствие в Мъглиж, обстановката там е спокойна. Един от извършителите, посегнал на полицай, е обявен за издирване. Двама са задържани в полицията в Казанлък. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP