Жандармерия пътува към гр.Гоце Делчев! Трима в болница и девет арестувани при днешните сблъсъци между българи и роми в Гърмен

23 Май 2015 | 23:46
0 коментара
Криминално

Трима в болница и девет арестувани при днешните сблъсъци между българи и роми. Жандармерия пътува към гоцеделчевското село Гърмен.

Напрежението в община Гърмен ескалира, полицията е обкръжила ромския картал, в който живеят около 900 души. Началникът на полицията в Гоце Делчев е поискал подкрепление от жандармерията, след като се получил сигнал, че роми от Петричко се насочват към Гърмен в подкрепа на малцинството в общината. На мястото на събитието се отзовал и Областният управител Бисер Михайлов предаде БНР.

Проблемите с ромския квартал не са от вчера. Там не са съборени незаконно вдигнати 129 постройки, за което има решение отпреди години. Има съмнения също, че кварталът е обитаван от съмнителни лица.

Припомняме, че сигнал за безредици е подаден на тел. 112 около 17:30 часа от Гърменския кв. "Заграде", където е станал скандал между две компании - българи и роми заради силно пусната музика. Ромите пиели алкохол на пейката под чинара, а българите играели карти. Картоиграчите искали другата група да намали музиката, ромите не се съгласили и станало сбиване.

Според източник на Pirinsko.com десетки роми са се притегли на помощ с брадви и мотики на своите събратя, като след инцидента има ранени. Трима души са приети в болница, а на място има други пострадали, които не са прегледани все още.

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова потвърди за инцидента.

"Има голямо напрежение, полицията владее положението, но има нужда от подкрепления. Има ранени както роми, така и българи", каза пред медиите общинският кмет Капитанова. Според свидетели на инцидента, напрежението започва да ескалира. Хората от Гърмен дори изразиха притеснения, че може да се повторят събитията от пловдивската Катуница.

В момента всички жители на селото са се събрали и заплашват, че ще преминат към саморазправа. Девет души от ромски произход са арестувани в РУП - Гоце Делчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Сигнал за безредици е подаден на тел. 112 около 17:30 часа от Гърменския кв. "Заграде", където е станал скандал между две компании - българи и роми заради силно пусната музика. Ромите пиели алкохол на пейката под чинара, а българите играели карти. Картоиграчите искали другата група да намали музиката, ромите не се съгласили и станало сбиване, съобщи Нова ТВ.

Според източник на Pirinsko.com десетки роми са се притегли на помощ с брадви и мотики на своите събратя, като след инцидента има ранени. Трима души са приети в болница, а на място има други пострадали, които не са прегледани все още.

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова потвърди за инцидента.

"Има голямо напрежение, полицията владее положението, но има нужда от подкрепления. Има ранени както роми, така и българи", каза пред медиите общинският кмет Капитанова.

Според свидетели на инцидента, напрежението започва да ескалира. Хората от Гърмен дори изразиха притеснения, че може да се повторят събитията от пловдивската Катуница. В момента всички жители на селото са се събрали и заплашват, че ще преминат към саморазправа.

- See more at: http://pirinsko.com/policiqta-na-krak-desetki-raneni-pri-boj-mejdu-bylgari-i-romi-v-gyrmenskoto-selo-marchevo-10583.html#sthash.Xg9E9VXI.dpuf

 

Добавете Вашия коментар

TOP