Иззеха телефон от килията на Марто Дебелия в Бобовдолския затвор, звънял на свидетели и ги притискал

08 Февруари 2018 | 09:59
0 коментара
Общество

Надзирателите от Бобовдолския затвор намериха телефон в килията на благоевградския сводник Мартин Филипов. Претърсването е направено след оплакване на свидетелка по делото за наркотици, че й се обажда и я притеснява от затвора. Сигналът е изпратен от благоевградския районен съдия Кристина Панкова до ГД „Изпълнение на наказанията” и е предприета проверка. Когато бил открит телефонът, Марто Дебелия заявил, че не е негов, на което обаче затворническата управа не повярвала. За нарушението му е наложено наказание, включващо лишаване от свиждане за известно време, както и други ограничения.

Припомняме, че освен за сводничество самопровъзгласилият се за „Министър на любовта“ 38-годишен сутеньор е подсъдим и за незаконно държане на наркотик – 0,04 грама кокаин на стойност 7,60 лв., открит в стая на хотел „Рио“ в Благоевград при полицейския щурм на 1 юни 2016 г. Дрогата е открита при огледа на стаята, ползвана от Марто Дебелия и приятелката му Гергина Добрева.

Пред разслeдващите момичетата, които правили секс за пари, обяснили, че сутеньорът ги дрогирал, за да бъдат бодри и да поемат повече клиенти. В повечето случаи жените били принуждавани да поемат наркотици след заплахи от Марто Дебелия. Така се случило и на 31 май вечерта, като три от използваните за развратни действия жени взели кокаин, който сводникът наредил на линийки върху чиния. След това прибрал чинията в гардероба на стая № 5, обитавана от една от проститутките, като й наредил да не я пипа.

В хода на наказателния процес са разпитани болшинството свидетели, в това число и проститутките. На последното заседание Дeсислава М. заяви, че той я принуждавал да се дрогира по време на сеансите, като за неподчинение отнасяла бой. Срещу Марто Дебелия се обърна дори и Гергина Добрева, която има дете от него, която също свидетелства, че я карал да взима наркотици.

На следващото заседание предстои разпит и на една от най-атрактивните секструженички от антуража на Марто Дебелия – Вероника Н., известна като „Мис силикон“, която е студентка по право. Оборотната перничанка вече е била разпитана на делото за сводничество срещу него, където между другото станало ясно, че кара джип БМВ, подарък от много богат бизнесмен.

Наказателният процес срещу сводника и ексченгетата се гледа при закрити врати заради СРС-тата и стартира по съкратеното съдебно следствие преди една година. Заради противоречия в показанията се налага провеждането на очни ставки, допълнителни разпити и издирване на нови свидетели. На заседанието в четвъртък, което продължило 10 часа и половина, и тримата подсъдими са дали обяснения. Двамата експолицаи не се признали за виновни. Марто Дебелия е признал частично вината си и казал, че давал информация на полицаите за лица от кримиконтингента. Той обаче не се води информатор никъде официално.

Припомняме, че сводникът бе арестуван и обвинен за трафик при условие на опасен рецидив за това, че в периода 19.12.2015-31.05.2016 г. в Благоевград на различни места – в хотел „Рио“, в квартира на ул. „Полк. Чамишки“, е принудил 7 жени да проституират, било чрез принуда и заплахи, било чрез облаги, като делял парсата с тях наполовина.

Според обвинението той имал полицейски чадър, който му бил осигурен от кварталния инспектор Стефан Филипов и зам. шефа на РЗБОП Петър Кънев. Двамата полицаи бяха обвинени, че са осуетили наказателно преследване срещу сводника, като убедили жертвите му да оттеглят жалбите си срещу него. На Стефан Филипов бе повдигнато обвинение и за издаване на служебна тайна, тъй като уведомил Марто Дебелия, че срещу него имало жалба от Теодора Т. и му дал копие от нея.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP