Извънредно! Свлачище затрупа жилищен вход на улица „ Дойран” в Благоевград

23 Януари 2021 | 11:45
0 коментара
Общество

Свлачищни процеси се активизираха на улица „ Дойран” в Благоевград.

След дъждовете миналата седмица земната маса застрашително тръгнала надолу, а тази нощ скални късове са затрупали и жилищния вход на блок №3.

За проблемното място сигнализираха живущите в блока и изразиха сериозни опасения, че ако се наложи достъп на „ Спешна помощ” или „Пожарна” това е абсолютно невъзможно. Отделен е и въпросът с чисто физическата безопасност на хората.

Скалните маси са толкова големи, че има реална опасност за живота на гражданите и вместо кмета само късмета е помогнал да няма жертви.

Достъпа до входовете на жилищните сгради е задължение на местната власт по закона за устройтво на териоторията, чл.5, ал. 5 – „Кметът на общината организира поддържането на архив на одобрените устройствени планове и измененията им, архив на издадените строителни книжа и публични регистри на всички актове за изработване и одобряване на устройствени планове и на измененията им, на издадените разрешения за строеж и на въведените в експлоатация строежи” .Както и чл.5, ал.6- „В структурата на общинската администрация и на администрацията на района се създават звена за изпълнение на функциите и задачите по този закон.”

Многобройните сигнали и молби до местната управа остават не чути до днес и единствено надеждата, че смяната на кмета може да доведе до адекватни действия, удържат жителите на блока да не излязат на протест.

Добавете Вашия коментар

TOP