ИЗВЪНРЕДНО! Освободиха отвлечения син на собственика на "Софавто" Тони Златков - Адриан

11 Септември 2017 | 07:39
0 коментара
Общество

Похитителите са изоставили сина на бизнесмена Тони Златков на пътя за "Панчарево". Той е бил освободен малко след 21 часа снощи. 

Адриан Златков потърсил помощ от преминаваща кола, която го е качила и го е закарала до бензиностанция, откъдето младежът е потърсил помощ. Там веднага е дошъл баща му, както и полиция. 

По същото време изходите на София и районът около Младост и "Околовръстно шосе" са били завардени от полиция. На различни места са били разположени полицейски автомобили, които са спирали наред.

Според източници на БЛИЦ ченгетата са имали информация за малък, тъмен автомобил.  Полицейски хайки има и в момента. Автомобили патрулират също на няколко места в центъра на София. 

Адриан Златков бе отвлечен на 30 август т. г. от село Герман, където той живее с родителите си. Оттогава досега така и не бе потвърдена информацията, че похитители са се свързали с бащата и са поискали откуп. До последно, обаче, се твърдеше, че са искани 3 млн. лв. Самият Тони Златков отрече тази информация.

Преди дни се появи и друга версия за това, че бащата е влязъл тайно, без знанието на полицията, във връзка с похитителите и, че събира пари, за да ги плати. От самото начало на отвличането се заговори, че е действано изключително професионално. Бандитите са причакали сина на бизнесмена на излизане от дома му, знаели са разписанието му и са избрали такова място, в което няма наблюдение. 

Няколко групи бяха лансирани като версии за това кой би могъл да стои зад отвличането му. Първоначалната теория, че това може да са хора от Наглите, бе отхвърлена. След това в т. нар. ъндърграунд тръгна слухът, че са се активизирали някогашните хора на баретата Бай Добри, които стоят също и зад обира на къщата на бизнесмените братя Красимир и Димитър Илиеви в Бистрица.

Според друга версия похитителите били същите, които навремето отвлякоха Лара, дъщерята на Евелин Банев - Брендо.  Самият бизнесмен Тони Златков до последно твърдеше, че не е бил заплашван и няма информация кой може да стои зад отвличането. От МВР също заявиха, че версията за лично отмъщения или уреждане на сметки с конкуренти е малко вероятна. 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ
 

Добавете Вашия коментар

TOP