Извънредно! Готвят пълен локдаун на Благоевград

18 Ноември 2020 | 17:30
10 коментара
Общество

Новосъздадената Комисия за борба с COVID-19 към Общински съвет Благоевград иска пълен локдаун на града.

Членовете и отправиха конкрети предложения към Общинския кризисен щаб в областния център на Пиринско, а именно пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки.

Днес се състоя първото заседание на Консултативния съвет за Председател бе избран д-р Павлин Янкулски.
Проведе се първото заседание на новосъздаденият Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общински съвет Благоевград.
Заседанието се проведе в 14:30 часа в сградата на Община Благоевград.
Комисията се състои в следния състав:
1. Д-р Павлин Янкулски - Председател на комисията;
2. Д-р Владимир Пандев- Заместник- председател;
3. Радослав Тасков;
4. Мария Гошева;
5. Христо Ковачки;
6. Кирил Илиев;
7. Мехмед Вакльов;
8. Цветозар Балабанов;
9. Георги Корчев.
Комисията взе следните решения:
1.Пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки.
(срока на затваряне е три седмици считано от понеделник /23.11.2020 година/; Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас.
2.Откриване на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците);
3.Групата на ДПС, се ангажира да достави дарение на апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19.
Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб

Добавени коментари

До предходния публикува:
18 Ноември 2020 | 22:24
Нима регулацията и контрола на риска от заразяване не е задача на щаба?
до 111 публикува:
18 Ноември 2020 | 22:08
Защо щабът да проверява дали носиш маска в автобуса. Защо щабът да проверява спазваш ли дистанция в Била?Не може до всеки човек да има орган на РЗИ. Или си достатъчно интелигентен и отговорен сам да се грижиш за себе си и другите, или ти и всички други около теб ще страдаме. Не защитавам щаба, но колко пъти се каза да се носят маските правилно. Какво повече искаш да направят хората.
111 публикува:
18 Ноември 2020 | 21:28
Разумни решения, но като знаем нивото на кризисния щаб и пълната му неадекватност не се надяваме на резултат. Поведението на хората се регулира от управленските решения: в нашия град провалът на властниците е тотален. Нищо не направиха, освен да уредят своите хора.Пример от вчера: в автобус №2 шофьорът беше беше без маска, както и доста от пътниците, които си кашляха на воля в затворения автобус. За толкова много месеци властниците в нашия град не успяха да създадат безопасна среда за хората, лекарства също няма.
Бай Ганьо публикува:
18 Ноември 2020 | 20:18
С риск да ме охулят всички, но вината за това положение е единствено у самите благоевградчани. Липса на всякаква дисциплина, липса на всякакви мерки, всеки си прави каквото си иска и за него вирус няма. Колко пъти хората от щаба казаха да се носят маски на закрито, да се носят правилно, а не под носа, колко пъти се каза за спазване на дистанция. за дезинфекция, за стоене на разстояние, за несъбиране на групи. Кой ти ги спазва тия мерки в нашия град. Пълно безхаберие и липса на отговорност, затова сега локдаун, болни лекари, запълнени отделения, фалит на средни и малки магазини. Честито !
До таро публикува:
18 Ноември 2020 | 19:39
Таро ли си магаро ли ли не знам,но май не виждаш кво се случва по другите държави където няма подобни интриги в общините Текива,като теб заслужават да те хванат да те оставят да изкараш една седмица в болницата със заразени и да ти бият един шут после да се оправяш как знаеш!!
Здр публикува:
18 Ноември 2020 | 18:57
Разберете ,че всичко е болно и няма лекари нито линейки нито нищо.. стига ламтяхте за пари
Благоевград публикува:
18 Ноември 2020 | 18:45
Решението е правилно, ако не се отметнете! Хора, разберете, страшно е! Няма кой да ни лекува през зимата, която наближава. Останахме без лекари! Тази мярка трябваше да бъде предприето още в началото на ноември.
Taro публикува:
18 Ноември 2020 | 18:25
Съсипахте града не ве ли е срам всичко е затворено по центъра мизерници. Да се вдигнат хората да ве изгонят и без това в главите само бръмбари имате
Taro публикува:
18 Ноември 2020 | 18:25
Съсипахте града не ве ли е срам всичко е затворено по центъра мизерници. Да се вдигнат хората да ве изгонят и без това в главите само бръмбари имате
Нама публикува:
18 Ноември 2020 | 17:58
Вас да ви затворят в някоя клиника за психично болни

Добавете Вашия коментар

TOP