ИЗВЪНРЕДНО! 15 човека са евакуирани от ощавските бани! Хеликоптер гаси пожара край Кресненското дефиле

24 Август 2017 | 18:22
0 коментара
Общество

15 човека са евакуирани от Ощавските бани! Хеликоптер гаси пожара край Кресненското дефиле. Това каза за Pirinsko.com Николай Георгиев, кмет на община Кресна.

Положението е много сериозно заради силния вятър, който духа в района. Към момента хеликоптер от Авиобаза „Крумово” се включи в потушаването на пламъците, каза още Георгиев и допълни, че в потушаването на пожара вече са се включили доброволци, служители на Югозападното държавно предприятие, над 10 противопожарни автомобила, които са оборудвани с помпи и резервоари, като всеки момент се очаква да пристигнат и сили на Българската армия от Военно формирование 26 400 – Благоевград.

Пожара започна към 13:30 часа днес в Кресненското дефиле при разклона за симитлийското село Мечкул. Първоначално огънят бе засечен от кулите на ЮЗДП, които са за превенция на пожарите. Към момента горят над 2 000 декара смесена гора – иглолистна и широколистна растителност.

В района минава транзитният газопровод за Гърция, като пожарът гори върху газопровода. Огнеборците са извадени от терена на огнената стихия. Стълбът дим се издига на 3 км височина и се вижда дори от Благоевград, Сандански и Петрич.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Добавете Вашия коментар

TOP