Известната в Югозападна България обувна фирма „Пиерик шус” попадна в клопката на инспекторите по труда

24 Юни 2016 | 09:05
0 коментара
Общество
Известната в Югозападна България обувна фирма  Пиерик шус” попадна в клопката на инспекторите по труда

Италианските бизнесмени Пиеро и Рикардо Агустини, собственици на известната в Югозападна България обувна фирма „Пиерик шус” с основно седалище в Гоце Делчев, ще трябва да се бръкнат с 1500 лева глоба заради неспазване на трудовото законодателство. Чуждестранните бизнесмени попаднали в клопката на инспекторите по труда, след като бил проверен цехът на фирмата в град Дупница, където освен ушиване на саи за обувки санкционираното дружество извършвало и търговска дейност.На 2 юни 2015 година, по време на внезапна проверка в цеховете на фирмата, станало ясно, че назначеният в същия ден охранител  Тодор Андонов има трудов договор, който обаче бизнесмените представили пред НАП на следващия ден след проверката, след края на първия работен ден на новия охранител на фирмата, съобщава struma.bg.

„Това нарушение не е маловажно”, пише в мотивите си Окръжен съд - Кюстендил.  Значението на уведомлението има два аспекта. Първият уведомява НАП за възникнало валидно трудово правоотношение. Вторият аспект е свързан с доказване наличието на трудов договор и неговата достоверна дата, като целта е защита на трудовите права на работника във връзка с предоставяне на работната сила.

Според магистратите уведомлението е подадено в резултат на осъществената проверка от трудовите инспектори, и то след като Андонов вече е работил един ден, заради което КОС е категоричен, че двамата бизнесмени ще трябва да платят наказанието си. 

Решението е окончателно.

Добавете Вашия коментар

TOP