Известната двойка в курортното Добринище Гаджене и Мария, кръсти сина си на връх Цветница с пищно тържество с над 100 гости

10 Април 2017 | 17:00
0 коментара
Хайлайф

Известният добринишки бохем Митко Гаджене и прекрасната му жена Мария Хаджиева, избраха да кръстят сина си Цветан, на връх неговия имен ден, а именно в един от най-големите християнски празници – Цветница. 

В този светъл ден малкият Цеци, кръстен на дядо си по майчин линия, бе въведен в Христовата вяра от отец Румен в реставрирания Храм „Успение на Пресвета Богородица” в курортното градче Добринище.

Негови кръстници бяха семейство с известната фамилия в града Радка и Асен Пенгьови. Джани и Пенгьов са дългогодишни приятели, а сега скрепиха приятелството и с кумство. Красивата кръстница Радка подари на кръщелника си златна гривна и го облече във фрак, с червено палтенце и червена шапка.

Малкият сладур бе безкрайно кротък и усмихнат на този важен ден и предизвика умиление, радост и сълзи в очите на родителите и на роднините си. След церемонията щастливите родители, които живеят на семейни начала, заедно с кръстниците Пенгьови, които приеха като свои кумове, отпразнуваха кръщенето на малкия Цветан в хотел-ресторант с над 100 гости, запазен предварително от щастливата баба Нада, която бе избрала богато меню и звучен оркестър, който повесели и двата рода.

Бабата освен, че черпеше за кръщенето, почерпи и за семейното съжителство на дъщеря си Мария и зетя Джани.Щастливите родители на малкия кръщелник се отблагодариха щедро с голям подарък на кръстниците Пенгьови, като им пожелаха от сърце, скоро и тях да ги споходи същата радост.

Веселата пищна церемония и празненството бяха заснети с камера и запечатани със снимков архив, а гостите не престанаха да се забавляват и да вдигат наздравици до-късни доби. На Цветница, християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха.

Според новозаветните евангелия Христос пристига в града, яздейки магаре, а вярващите го посрещат, като разстилат пред него дрехите си и маслинови клонки.

Добавете Вашия коментар

TOP