Изумително! От какво зависи сексуалният живот на жената?

19 Ноември 2018 | 07:06
0 коментара
Любопитно

Американски социолози откриха странна зависимост – колкото повече сексуални партньори е имала една жена преди да се омъжи и да роди дете, толкова по-вероятно е нейната дъщеря да се държи по същия начин в леглото.

"Наблюдава се, че жените, които са имали много партньори в живота, не могат да поддържат добри отношения със съпрузите си, не могат да се справят с конфликтите, страдат от психични проблеми и други неща, които пречат на стабилността в семейството. Те могат да предадат тези черти на своите деца, което също внася нестабилност в техния живот", заяви Клер Кемп-Душ от Университета на Охайо.

Защо всички искат нещо от мен?

През последните години учени, политици и активисти активно обсъждат кое влияе пряко на поведението на човека, включително склонността му да рискува, вредните навици, началото на сексуалния живот, раждането на първо дете и общия брой на децата, а също така много други аспекти от нашия живот. Много от тези изследвания доведоха до интересни и напълно неочаквани изводи.

6 проблеми, които пречат на насладата от секса и как да ги решим

От това изследване стана ясно, че тийнейджърите започват да правят секс рано не заради възпитанието, което са получили, а заради наличието на определени мутации в гените, управляващи работата на мозъка. Склонността към наркоманията е свързана не само с определени вариации в ДНК, но и с промени в структурата на белтъчната „опаковка“ на генома. Кемп-Душ и нейните колеги са открили още един подобен пример за необичайно „наследяване“ на поведение, наблюдавайки живота на 8000 млади момчета, момичета и техните деца в течение на над 24 години, започвайки още през далечната 1979 и приключвайки в наши дни, предаде БГНЕС.

Eто как да повишим мъжкото либидо по естествен път

Всички участници в това наблюдение периодично са се срещали с учените и са им разказвали всичко за своя сексуален живот, включително нови партньори, съвместен живот, прекъсване на отношения и въобще неща, които не се отразяват в официалните документи.

По-късно Кемп-Душ и нейният екип са провели аналогични анкети сред децата на участниците в първото допитване, които вече са пораснали и са създали собствени семейства през периода на наблюдение. Оказва се, че броят на половите партньори в живота на дъщерите почти винаги е бил равен или близък до този на техните майки. Това е засягало не само „официалните“ отношения, но и краткотрайните връзки. Според учените подобни особености в поведението най-вероятно се дължат на генетични фактори./ zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP