Изпълнителите от BG Music Festival гласуват за конкурентите си

04 Юни 2019 | 12:36
0 коментара
Култура

За втора поредна година на BG Music Festival ще бъде присъдена награда на самите участниците – всеки изпълнител ще има право да даде гласа си за своя фаворит, без да има право да гласува за себе си.

Авторитетно жури ще направи своя избор за победител във всяка от трите категории: поп, рок, хип-хоп/R&B през конкурсната вечер. Тя ще се състои на 7 юни в Летния театър на град Сандански.

За трета година  Велизар Соколов - Заки от дует „Авеню“ ще е част от Фестивалното жури на BG Music Festival, като този път ще е в ролята на председател. Освен него песните ще се оценяват и от клубния музикален корифей DJ Marti G. Към тях се присъединява легендарният текстописец Живко Колев, чиито текстове пеят имена като Васил Найденов, Силвия Кацарова, група Сигнал, Маргарита Хранова,  дует „Ритон“, Тангра и други. Международното присъствие в журито ще е на доказания македонски композитор Григор Копров, a дамското – на Петя Костадинова от Община Сандански.

В конкурсната програма ще се състезават общо 20 песни, селектирани сред кандидатствалите общо 154. След изпълнението на всички песни, журито ще определи победителите и ще ги обяви на 8 юни, когато е и галавечерта.

Освен песните от конкурса, публиката ще се наслади на специална програма с гост-изпълнители. На 7 юни на сцената ще се качат БГ рапърите Murda Boyz. Гвоздеят на вечерта ще забие поп-дивата Дара.

На следващия ден е галавечерта, където ще се раздадат наградите на Фестивалното жури в трите категории, ще бъдат връчени също и специални призове: на журналистическото жури, на телевизионните зрители, на публиката, на Кмета и Община Сандански.

Всички отличени ще изпълнят своите музикални произведения отново. За грандиозния финал на вечерта хип-хоп идолът Криско ще е направо „незаменим“ с най-големите си хитове.

Добавете Вашия коментар

TOP