Изпратиха проф. Вучков, дописал книга за Тато преди смъртта си

26 Септември 2019 | 16:02
1 коментара
Общество

„Беше голям ерудит, може да е бил скандален, но никога-скучен”. Това си говориха почитатели на професор Юлиян Вучков, дошли да се сбогуват с него в столичния храм „Св. Седмочисленици".  

Поклонението продължи повече от час и събра познати от екрана лица като Мартин Карбовски и Милен Цветков, певеца Васил Петров, Фънки, актрисата Искра Радева, както и политици, начело с бившия депутат Велизар Енчев и лидера на БСП Корнелия Нинова. Почти всички са били гости на атрактивния професор в някое от неговите предавания.

С венец дойде и ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии Стоян Денчев, както и  колегите на професора  от телевизия Евроком, където до последно се изявяваше.

Съболезнования приемаше братът на Юлиан Вучков - актьорът Михаил Петров, а до ковчега бяха подредени многобройните отличия от университети у нас и по света, които приживе професорът е получил.

По време на поклонението стана ясно, че починалият на 22 септември Юлиян Вучков до последно е писал книга "Истинският Живков", която дори успял да предаде за печат.

Предсмъртната воля на професора е била да дари огромната си лична колекция от книги на Столична библиотека.

Добавени коментари

Почитател публикува:
26 Септември 2019 | 18:50
Професор Вучков боготвореше Живков.Аз-обратно-НЕ! Но въпреки това беше интересна и надарена личност.Бог да му прости!Почивай в мир,професоре!

Добавете Вашия коментар

TOP