Изпращаме последните дни на октомври със слънчево време

28 Октомври 2018 | 13:54
0 коментара
Общество

Новата седмица ще започне с топло време за края на октомври и началото на ноември. 

През нощта времето ще бъде предимно ясно, а в понеделник - предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност над Западна България. В сутрешните часове на места в източните райони от страната ще има ниска слоеста облачност.

Минималните температури ще са от 8-10 градуса в котловините от Западна България до 14-16 градуса на места в Дунавската равнина. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Западна България, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-22 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Във вторник от запад облачността ще намалее. Температурите ще са високи - в по-голямата част от страната максималните ще са между 24 и 29 градуса, минималните ще са между 10 и 15 градуса, в Предбалкана - до 18-19 градуса. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад.

И в сряда времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. Сутринта ще е малко по-хладно.

В първия ден от ноември (четвъртък) се очаква да се заоблачи навсякъде, но валежи са много малко вероятни. Температурите слабо ще се понижат и ще бъдат около 22-24 градуса. И в петък - 2 ноември, ще бъде топло, отново ще има повече облаци, но температурите остават над 20 градуса.
 
В събота в Източна България градусите ще се понижат и ще бъдат около 18, а в Западна България около 22-23 градуса. В неделя навсякъде температурите ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат между 17 и 21 градуса, ще има разкъсана облачност, валежи отново не се очакват.

Добавете Вашия коментар

TOP