Изпращаме юни с превалявания и гръмотевици

29 Юни 2018 | 16:53
0 коментара
Общество

През следващото денонощие въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, но ще има и превалявания, временно интензивни, а и на места, главно в източната половина, с гръмотевици.

На отделни места в Северна България и в планинските райони ще има значителни валежи.
 
През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили - ще бъде предимно умерен, в западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина и временно силен. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София - около 22 градуса. По-късно през деня от запад облачността ще започне да намалява. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни.

И през юли ще има валежи, температурите ще са от 10 до 39 градуса

Жълт код заради очакван силен вятър е обявен в 14 области в Западна и Централна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град.

В тези райони се очаква да духа силен запад-северозападен вятър. Средната скорост на поривите ще бъде около 14-19 м/сек, прогнозират синоптиците.

Добавете Вашия коментар

TOP