Използвайте ефективния метод на обратната психология

25 Април 2018 | 21:27
0 коментара
Любопитно

Искате да накарате другите да кажат или направят нещо, което вие искате? Използвайте ефективния метод на обратната психология. Идеята тук е, че просто им казвате обратното на онова, което желаете, пише obekti.bg.

Звучи изкушаващо, нали?

Ето как да го постигнете:

Този метод е много ефективен при хора, които са инати по природа и не обичат да им казват какво да правят. Емоционалните, свръхуверените и раздразнителните хора също се поддават на обратната психология. Предизвикайте другия човек, настоявайки върху аргумент, който е точно обратното на това, което искате да постигнете. Опитайте да накарате този човек да мисли, че той сам взима това решение. Бъдете спокойни, докато използвате този метод, особено, когато го изпробвате върху деца. Бъдете сигурни, че не забравяте крайната си цел. Докато казвате обратното на онова, което искате, гласът ви трябва да бъде равен. Когато се опитвате да привлечете някой, който иска да бъдете само приятели, кажете му, че сте съгласни с неговото решение и не искате нищо друго от него, освен приятелство.

Можете също така да го използвате като предизвикателство: "Басирам се, че не можеш да пристигнеш навреме!" Трябва да звучите убедително, затова се поупражнявайте предварително.

Внимавайте върху кого използвате техниката на обратната психология и избягвайте този метод в сериозни ситуации. Ако не използвате метода коректно и правилно, тя може да се обърне срещу вас. Поради тази причина не прибягвайте към нея често, защото ще се прочуете като манипулатор.

БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP