Изплуваха изненадващи разкрития за безпрецедентния обир в Благоевград, какъвто нямаше досега в България

14 Февруари 2018 | 16:46
1 коментара
Криминално

Машините за копаене на биткойни на рекордната стойност от 210 000 лева са били в офиса в завод „стандарт“, който е собственост на ортаци на банкера беглец Цветан Василев.

По информация на в. „Телеграф“ офисът в завода се е намирал на петия етаж, но машините са били изкарани през тоалетните на втория етаж. Тримата крадци паркирали бус, стъпили върху покрива му и през разбит прозорец на WC-то изнесли копачките, разкриха разследващи. Обирът станал в събота вчера, докато охранителите карали диспечерската на СОТ към дома й.

 Общата бройка на свитите компютри е 21, като всеки един струва близо 10 000 лева.

„Машините са изнесени през прозореца на тоалетната. Офисът на фирмата собственик е на втория етаж в сградата на завода. Паркирали са микробус от задната страна, качили са се на покрива му и оттам са си подавали техниката“, смятат ченгетата.  Огледът показал още, че не само прозорецът на WC-то бил счупен, а директно цялата дограма избита, за да може безпрепятствано да прекарват компютрите. От охранителната фирма, която пазела офиса с копачките на биткойни, уточниха вчера, че съответният гард, прибирал диспечерката, вече е уволнен. Също така се оправдаха, че по време на рекордната кражба бил спрян токът, затова не и нямало как да получат сигнал.

Прокуратурата в Благоевград започна разследване за безпрецедентния обир в града.

Добавени коментари

Курльо публикува:
14 Февруари 2018 | 16:57
Статия ли е чудо ли е, писано като във втори клас. Пети етаж , втори етаж, имало как, нямало как. Пичка ви майчина.

Добавете Вашия коментар

TOP