Изненадващо! Парламентът излезе в предизборна ваканция още от днес

12 Октомври 2016 | 12:56
0 коментара
Политика
Изненадващо! Парламентът излезе в предизборна ваканция още от днес

Изненадващо Народното събрание излезе в предизборна ваканция още днес. Първоначалната идея на управляващите беше ваканцията да започне от 26 октомври и да е последните 2 седмици преди изборите, но по предложение на "Атака" бе решено тя да е от днес до 9 ноември.

Предложението бе на Николай Александров, който обясни, че е редно предизборната кампания да си прави с държавен бюджет. Първоначално предложението му бе прието с 92 гласа "за", 22 "против" и 18 "въздържали си", но ГЕРБ поиска прегласуване, пише „24 часа“. То обаче само затвърди решението с 93 "за", 29 "против" и 12 "въздържали се". През ваканцията депутатите няма да ползват служебните лимузини на НС, с изключение на дните, в които е имало заседания на комисии.

И.д. председателят на НС Димитър Главчев обяви, че е бил изненадан и самият той е гласувал против. Той насрочи следващото заседание на парламента за 9 ноември.

БСП се обяви против ваканцията още в първоначално внесения проект за две седмици. Страх ви е от опозицията, защото тук се задават неудобни въпроси за управлението, което крепите, скочи Жельо Бойчев. Трибуната на НС е единственото място, което още не можете да подчините, обърна се той към ГЕРБ.

Ако се опасявате, че тук ще е предизборна арена, какво прави тогава МС, който сега се сети за учителите и здравеопазването и така става пряк участник в предизборната кампания, попита соцдепутатът. Всички институции са впрегнати за победата ви, а НС не може да работи, нарушава се законодателната програма, допълни той.

Правите лоша услуга на Цецка, защото като се върне тук след изборите, ще й е трудно да навакса с програмата, каза Бойчев.

Занимавайте се с вашия кандидат, отвърна му Главчев. Все повече ми липсва Цачева и се надявам тя да се върне, не му остана длъжен Бойчев.

Че депутатите вече са в предизборна кампания стана ясно още тази сутрин, след като за старта на заседанието в 9 часа в залата имаше само 109 души. Заседанието започна половин час по-късно, когато се събраха 124 депутати.

Добавете Вашия коментар

TOP