Изненади в листата на ГЕРБ-Пловдив. Води Борисов, следват го Иван Тотев, Радомир Чалаков и ...

22 февруари 2021 | 12:57
0 коментара
Изненади в листата на ГЕРБ-Пловдив. Води Борисов, следват го Иван Тотев, Радомир Чалаков и ...

Премиерът Бойко Борисов води листаа на ГЕРБ в Пловдив. На второ място след него е бившият кмет и градски лидер на партията Иван Тотев. Голямата изненада е третият. Според информация на БНТ това е Радомир Чолаков. Той е бивш журналист, който от години работи в частния бизнес. Бил е изпълнителен директор на "Каолин". Чолаков е носител на Ордена на пловдивската епархия "Св. апостол Ерм". Съпруг е на почетния консул на Германия Мариана Чолакова.


Тримата кандидати са посочени в предпоследния вариант на листата, научи „Марица”. В местната организация обаче очакваха снощи Борисов да прегледа списъка, за да определи окончателно първите десетима, и не изключваха, че може да го пренареди.

В списъка са още и досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Шестото място е отредено за коалиционния партньор СДС, като изненадващо фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков.

В десетката са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на Дирекция за социално подпомагане в Пловдив Надя Танева.

Председателят на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова и Атанас Ташков не са сред първите десетте в листата. За Менда Стоянова, която от първия ден на управлението на ГЕРБ е в парламента, се говори от доста време, че сама е пожелала да се оттегли.

В 44-тото Народно събрание ГЕРБ има петима свои представители от Пловдив от общо 11 мандата. В партията вярват, че могат да повторят този резултат и на изборите на 4 април.

 

На изборите през 2017 г. в Пловдив-град ГЕРБ спечели 5 мандата, "БСП за България" - 3, Обединени патриоти - 2 и Воля - 1.


Добавете Вашия коментар!