Изманик ще лежи в затвора, след като се призна за виновен

17 Ноември 2017 | 15:58
0 коментара
Криминално

Подсъдим се призна за виновен, че е измамил четирима души в Благоевград и Симитли.

В периода 9-25 октомври 2017 г. Д.П. въвел в заблуждение три лица, в резултат на което причинил на пострадалите от действията му имотна вреда в размер на паричните суми 4350 лева и 750 евро.

При извършването на престъплението той имал съучастник, който до настоящия момент не е установен.

За целта Д.П. изтъквал различни основания за предаване на парите - спешно плащане за получаване на документи, предназначени за внучка, пристигнала пратка с документи от чужбина за племенник, които трябва да бъдат получени от митница Благоевград.

Той обаче е задържан на 25 октомври 2017г., около 16.30 ч., на ул. „Майор Стефан Иванов“ в Благоевград, когато се опитал да заблуди Б.Т., като заявил, че е получател на парична сума в размер на 2000 лева.

Жената спешно трябвало да я плати за получаване на документи, предназначени за внучката й, което не отговаряло на истината. След подаден сигнал, на място пристигнали полицейски служители от 01 РУП-Благоевград, които осуетили реализирането на престъпните планове на подсъдимия П.

За извършеното от него престъпление, след одобрено от съда споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на Д.П., му е наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP