Изложбата на Венци Терзийски взриви любителите на модерното изкуство в Сандански

20 Март 2019 | 16:45
0 коментара
Култура

Времето и Пространството умряха вчера. Вече живеем в Абсолюта. Изложбата на Венци Терзийски взриви любителите на модерното изкуство в Сандански.

Един твърде различен, много футуристичен и експлозивен художник. Контрастът на вечното отричано с модерното. Дори съзнателно да бяха търсили този контраст, едва ли са очаквали такъв ефект организаторите на изложбата – групата на младите художници и Община Сандански.

Потъваш в безбродните синини на един свят от цветна динамика и простота. Една чиста, наивна философия на вечното, която предизвиква у човек отдавна забравени детски навици – да се завъртиш в кръг, гледайки напред. Тогава пред очите ти оживява един филм, един зараждащ се живот, един невидим свят, който може да види само едно дете. Едно чисто същество необременено от “норми “ и “правила”. И друг път съм казвала, че изкуството не бива да се разказва. То просто се чувства. Но 110 години след това зародило се движение в изкуството, което търси нови актуални изразни средства, за да разруши утвърдените вече художествени норми, все още вълнува почитателите му и всички любители на модерния свят. Творбите на Маринети, Бочони, Кандински винаги са вълнували любителите на абстракционизма, кубизма и експресионизма. “Никоя творба без агресивен характер не може да бъде шедьовър“. Тази мисъл от манифеста на футуристите особено прилягат на изкуството на Венци Терзийски.

Не пропускайте да се насладите на картините на един различен и ексцентричен автор, чийто заряд може да ви взриви. Изложбата на Венци Терзийски ще бъде експонирана в Базиликата в град Сандански, до неделя- 24 март.

Добавете Вашия коментар

TOP