Изложба „Лицата на града“ радва благоевградчани от днес

13 Декември 2018 | 17:40
0 коментара
Култура

Заключителната изложба на факултета по журналистика в Американски университет в България “Лицата на града” бе открита в Регионален исторически музей. Експозицията ще остане на място до 18 декември.

Тя е част от събитията на „Коледен фестивал – 2018 година“ и представя портрети на жители на града, през погледа на уличната фотография. Целта е да се улови пъстротата от жители, духът на поколенията и да свърже българските и чуждестранни студенти с благоевградчаните.

Студентите разказаха за наученото през последните 3 месеца, за личните истории на хората, както и за началото на мащабния проект, наречен “Карта на благоевградската общественост”.

Организаторите, от своя страна споделиха, че са избрали мястото на събитието, защото „от там започна всичко“. Посещението на музея в началото на учебната година вдъхновило учениците да научат повече за града, да разровят стари архиви и да разработят проекти за местни жители, исторически събития и местности.

Студентите благодариха на екипа на Регионален исторически музей – Благоевград и на Община Благоевград за подкрепата и изразиха своето желание за развитие на бъдещи съвместни проекти.

Добавете Вашия коментар

TOP