Изграждат модерна спортна зала в Сандански

08 Февруари 2018 | 10:37
0 коментара
Бизнес

Най-късно през месец април започва строежът на новата многофункционална спортна зала в град Сандански, пише кмета.бг.

„Вече има избран изпълнител на обекта, сигурно е, че до края на тази година съоръжението ще е готово и ще отвори врати за практикуване на различни видове спорт”, разкри кметът на общината Кирил Котев.

Проектът се забави във времето, тъй като по желание на спортните клубове се наложи да се избере друго място за построяването на залата. Първоначално идеята бе тя да е в двора на една от гимназиите, но после бе решено да е в бившата казарма. Това наложи ново проектиране. Площта на сградата също бе увеличена, което доведе и до вдигане на първоначално предвидените средства за инвестиране от 2,3 милиона лева на 2 760 000 лева.

На последната си сесия в края на януари тази година общинският съвет прие общината да участва със собствени средства в размер на 460 000 лева, за да се покрие разликата в двете суми.

Конструкцията на спортното съоръжение е стандартна и компактна с цел нейната 100 процентова експлоатация.

На подземно ниво ще бъде изграден паркинг за автомобили. В залата ще може да се играе минифутбол, волейбол, баскетбол, хандбал, тенис на корт, както и други спортове. Ще има над 500 седящи места.

Залата ще отговаря на всички европейски изисквания, ще се осигури достъп до нея и за лица в неравностойно положение. Ще има собствен фитнес център, заведение и съблекални.

„Сандански има огромна нужда от подобно спортно съоръжение. Адмирираме инициативата на общината и на кмета Кирил Котев, че град като Сандански скоро ще има модерно място за спортуване и изяви”, споделят представители на спортните клубове.

Добавете Вашия коментар

TOP