Изграждат детски лагер и бунгала край античния град Хераклея Синтика

13 октомври 2021 | 10:24
0 коментара
Изграждат детски лагер и бунгала край античния град Хераклея Синтика

Изграждат Посетителски център, магазин за сувенири и тоалетни, паркинг и свързващи алеи между отделните части край Античния град Хераклея Синтика в петричкото село Рупите.

За посетителите ще се монтират 8 бунгала с 32 места за спане в тях и 2 ВИП бунгала с 8 легла. Край зоната за настаняване ще има детски лагер, визуална зала, заведение за хранене. Предвиждат се още римски терми с открити и закрити басейни с дълбочина до 1,20 м, зона за къмпинг, беседки, детски площадки, 2 паркинга за автобуси и коли.

Общото за всички планирани обекти е, че ще са преместваеми, тоест няма да се дълбае за основи. Целият комплекс ще бъде ограден с жив плет или ниска мрежа, където теренът не позволява засаждане на растения, съобщиха от Община-Петрич.

Водоснабдяването му ще бъде от помпената станция на с. Старчево, а поради липсата на канализационна мрежа наблизо отпадните води ще бъдат зауствани в резервоар след преминаването им през локално пречиствателно съоръжение.

Инвестиционното намерение е подписано от заместник-кмета по териториално и селищно устройство Минка Салагьорова, която е натоварена със събиране на всичките необходими разрешителни.

За обекта държавата отпусна над 8 000 000 лева безвъзмездната финансова помощ. Общината в южния град дава възможност на гражданите да се запознаят обстойно с плановете на общината как да направи от античния град атрактивна туристическа дестинация и да дават становища, мнения или възражения по тях в деловодството на РИОСВ – Благоевград.


Добавете Вашия коментар!