Издирват семейство Арабаджиеви, след акция разследващи намерили 10 млн. лв.

01 Септември 2018 | 15:40
0 коментара
Криминално

Семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви са обявени за издирване, като за тях е издадена и европейска заповед за арест.

Според прокуратурата, Арабаджиеви се намират във Франция. При спецакцията, проведена в петък, бяха задържани десет души. Обвинения ще бъдат повдигнати на шестима.

Сред тях е и Вълчо - синът на бизнесмена и собственик на хотелите Ветко Арабаджиев. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в сградата на Специализираната прокуратура за хода на досъдебното производство, водено за данъчни престъпления и пране на пари.

Спецпрокуратурата влезе в офиси, намиращи се в два хотела
 
В хода на претърсванията бяха намерени огромни суми пари - над 10 млн. лева, каза Гешев.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси, намиращи се в хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица", като посочиха, че процесуално-следствените действия са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери чрез подправяне на данъчни документи.
 
Има данни за извършени престъпления от трима от семейство Арабаджиеви. Двама от тях обаче се оказаха извън България. Зам.-главният прокурор Иван Гешев отрече те да са били предупредени и заяви, че са на планирана почивка във Франция, на която заминали още в началото на август месец:
 
„Не мога да забраня на определени хора, които разследваме, да ходят извън страната. Ако искате, може да влезете в интернет и да проверите кой колко често ходи във Франция от това семейство и да прецените дали е бил на почивка, или е бил предупреден“, каза Гешев.

Петимата задържани, сред които и синът на бизнесмените – Вълчо Арабджиев, са задържани за 72 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP