Иво Христов: Всеки глас за друга листа, извън тази на „БСП за България“, бетонира статуквото

21 Април 2019 | 07:21
0 коментара
Политика

Всеки глас за друга листа и кандидат извън тази на „БСП за България“ не застрашава с нищо статуквото, а го подпомага да се бетонира. Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов по време на представянето на листата в Южния парк, предаде Агенция „Фокус“. 

„Днес е историческа дата – 20 април. Това е годишнина от избухването на Априлското въстание. Това е много добър ден за начало на една кампания, която цели пълен обрат в страната. Ако преди 100 и повече година неколцина българи промениха съдбата на нашия народ, днес повечето българи преживяват политиката пред телевизора с дистанционно в ръка. Трябва да надмогнем тази апатия. Това е първата стъпка. В хода на кампанията със сигурност често ще ни упрекват, че говорим за вътрешна политика, а трябва да говорим за многогодишна финансова рамка, за дигитализация, за свързаност. Нищо подобно, няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска. Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин, това е проблем с европейската граница. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина да търсят препитание, това е проблем на Европа“, допълни Христов. 

Той посочи, че всички българи са европейци наравно с останалите в ЕС. 

„Всеки старец в обезлюдяло село в Северозападна България е също толкова европеец, колкото е Юнкер, или Майдел, или Габриел и когото и да се сетите. Проблемът на българския възрастен забравен бедстващ възрастен човек е общоевропейски. За финал да кажа, че тези избори имат два залога – национален и европейски. Националният е да създадат условия за коренна политическа промяна. При победа на нашата листа ще имаме нова политическа ситуация. Всеки глас за друга листа и кандидат извън нашата не застрашава с нищо статуквото, а го подпомага да се бетонира. Европейският залог е този да изпратим в ЕП критично мислещи, ангажирани хора, които да преведат Европа на езика на хората“, допълни Иво Христов и отчете, че политиката на ЕС не е обърната към обикновения човек, а към корпорациите.

Добавете Вашия коментар

TOP