Иво Христов: Интерес от пандемията имат политиците, които търсят как да се закрепят на власт

31 Октомври 2020 | 09:57
0 коментара
Политика

Интерес пандемията да трае имат производителите на маски, дезинфектанти, ваксини и политиците, които търсят да се закрепят на власт. Това каза евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Иво Христов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Иво Христов коментира евентуалното затваряне на всичко в България заради коронавируса.


"Напълно възможно е това да се случи. Ние вече играхме този сценарий през пролетта и той успя да забави темпа на разпространение, без да предотврати втората вълна. В това се убеди целият свят. Това е най-тревожно, че както при една война се създава икономика на войната, която има интерес от нейното продължаване. Така и при пандемията се появяват икономически интереси, които ще търсят тя да трае във времето. Да речем производителите на маски, дезинфектанти, на ваксини, политиците, които търсят да се закрепят на власт - всички те имат интерес пандемията да трае.

"На идване насам, че някой е анонсирал идеята да затворят съдилищата до Нова година. Тази идея е пагубна и има чисто предизборна цел. Ако се затворят съдилищата, няма да има кой да регистрира нови партии. Това е идеята, ако някой не е разбрал. Не могат да се спират цели системи като образованието или правосъдието поради пандемията. Тя няма да изчезне", каза още Иво Христов.


Според него няма как да се скрием от вируса, тъй като той е твърде находчив и промокаем.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP