Иво Христов: Борисов триумфално раздава пари пред камерите. С общи пари се купуват изборите!

17 Май 2019 | 18:05
1 коментара
Политика

Истинският залог на тези избори е дали ще се създаде нова политическа ситуация в страната в резултат от победата на БСП.

Това заяви Иво Христов, кандидат за евродепутат от "БСП за България", в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Коя от двете големи партии ще надделее, това е вътрешно-политическият залог на този вот, подчерта той и заяви, че дори и да стане евродепутат няма да напусне вътрешната политика, тъй като остава председател на Стратегическия съвет на президента Радев.

В отговор на въпрос дали премиерът участва в предизборната кампания, както твърди БСП, Иво Христов заяви:

"Борисов участва в кампанията, днес той раздава пари от бюджета за 2020 година като обеща на жителите на Търговище море, обещава увеличение заплатите догодина".

"В провинцията се е вселил страха в душата на българина, дори в хора от интелигенцията. ГЕРБ е вселил страх. Това не е нормално. У нас се е установила икономика на порока. Игрални зали има във всички малки населени места в България. Българинът е много отчаян, щом прибягва до търкане на билетчета и хазарт", разказа Христов впечатленията си от предизборните обиколки из страната.

"С общи пари се купуват избори. Сега Борисов триумфално раздава пари пред камерите. В страната има всеобща поквара и корупция", посочи Иво Христов.

Припомняме, че днес в Шумен Бойко Борисов обеща, че наесен от Търговище ще се стига по магистралата до морето. 

По-късно премиерът се среща със земеделците и им съобщи, че е започнало изплащането на отпуснатите 3.2 млн. лв. държавна помощ за тютюнопроизводителите в района. 

На въпрос как ще коментира това, че идват не само европейски, но и местни избори Борисов обясни много спокойно: 

„Идва и Коледа. И Нова година. Пак ще дадем коледни надбавки на пенсионерите, както дадохме великденски. Нищо, че и това не го отчитате, но и там отидоха над 50 млн. лв. Ще направим добър бюджет с 10% увеличение на заплатите на целия сектор, както тази година“.

Добавени коментари

Българин публикува:
18 Май 2019 | 13:24
Цените хвърчат нагоре, а добавките за пенсионерите са чиста подигравка.

Добавете Вашия коментар

TOP