Иво Христов: Ако българите не гласуват на евроизборите, този вот може да е последен

15 Май 2019 | 08:27
1 коментара
Политика

„За мен по-важна е вътрешнополитическата кауза от европейската, защото на 26 май ще се събудим в нашата България и с нашите проблеми. Ако българите не се събудят и не се мобилизират да гласуват на изборите, те може да се окажат последните, тъй като ГЕРБ разполагат с целия административен ресурс и цялата хазна, за да си купят и следващите избори.”

 

Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Иво Христов по БНТ, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Той добави, че когато в една община кметът е основен работодател и бизнесът гравитира около политическата власт, е ясно, че този, който разполага с парите, купува вота, дори легално. 

„БСП да спечели - означава да е с дори само с един глас повече от ГЕРБ. Ако сега няма обрат, тази интрига - цялата власт да е в ръцете на един човек, който взима външнополитическите решения, раздава парите в първо лице единствено число, привиква службите и прокурора един път седмично при себе си - всичко това ще се официализира рано или късно”, каза още Христов. 

Според него Бойко Борисов действа като турския президент Ердоган, когото нарича „Тайпи” – когато изборите не му харесват, той нехае за тях и прави нови, на принципа – бие дузпата, докато не я вкара. 

Иво Христов е убеден, че в момента пред българите има историческа задача, а именно - да избират управниците си и да ги контролират. Според него БСП е единствената алтернатива. По думите му хората са наясно каква е задачата им на вота, защото гледат два милиона свои сънародници по скайп от чужбина.

Добавени коментари

Българин публикува:
15 Май 2019 | 10:35
Успех и провал за Герб.

Добавете Вашия коментар

TOP