Иван Терзийски - Веждата отново зад решетките

05 Септември 2019 | 17:19
0 коментара
Криминално

Крими героят Иван Терзийски, по прякор Веждата, отново се оказа зад решетките. Това стана ясно по време на делото за организирана престъпна група, за чийто лидер е сочен Божидар Кузманов-Кравата, пише „Флагман“.

Терзийски е един от общо 10-те обвиняеми като част от ОПГ-то и неявяването му в Спецсъда стана причина за поредното отлагане на процеса, който се точи вече повече от 3 години.

Проверка показва, че Веждата е закопчан от ченгетата в неделя вечерта.

Той е задържан в дома на съпругата си Розалия в Сандански. Ужасената жена сама подала сигнал в полицията, а Терзийски е арестуван в нарушение на ограничителна заповед, издадена заради домашно насилие.

Припомняме, че на 18 декември м. г. съпругата на Терзийски отново подава сигнал на телефон 112. Тя се оплакала, че мъжът й я заплашвал, стрелял с газов пистолет и потрошил колите на баща й.

Здравият мъж оказва сериозна съпротива на дошлите да го арестуват полицаи. Той се държал агресивно и в полицейското управление в Сандански, обиждал униформените, обърнал бюро и изблъскал един от служителите на реда.

При последвала проверка в две жилища, обитавани от него, са открити наркотици в 12 пакетчета с общо тегло около 200 грама, които при наркотеста са дали положителна проба на хероин.

Терзийски е обвинен в три престъпления – увреждане на двата автомобила на неговия тъст, държане на наркотици с цел разпространение и едро хулиганство. Заради случката Веждата изкара известно време зад решетките. В последствие обаче бе освободен и се яви на заседанието по делото за ОПГ през юли.

По информация на Флагман, Терзийски обаче отново е пуснат на свобода от Районен съд-Сандански срещу 1000 лв. гаранция.

Не става ясно обаче защо той не бе конвоиран до София за днешното заседание на Спецсъда, на което трябваше да бъде разпитан управителя на охранителна фирма „Аркус“ Иван Владимиров и в присъствието на експерти отново да бъдат изгледани записите пред ресторант 4 you в Слънчев бряг.

Припомняме, че обвиненията срещу Божидар Кузманов и хората му бяха повдигнати точно след гангстерския екшън в ресторанта на 8-ми 2016 г . По време на стрелбата в препълненото с хора заведение беше убит гардът на Димитър Желязков, а самият Митьо Очите оцеля по чудо, след като бе надупчен с канонада от куршуми.

Според специализираната прокуратура Иван Терзийски е едно от главните действащи лица в бандата. Той е сочен за дясна ръка на Божо Кравата. В момента обаче отношенията между двамата са доста обтегнати.

До разрива се стигна преди 2 години, когато жесток скандал в дискотека „Оксиджен“ между Кузманов и Терзийски завърши с няколко арестувани.

Добавете Вашия коментар

TOP