Иван Костов обяви края на центъра си за анализи на рискове

22 Декември 2019 | 18:40
2 коментара
Политика

Ръководеният от Иван Костов Център за анализи и управление на рискове прекратява съществуването си. Това обяви самия бивш премиер в студиото на „Годината“ на Дарик радио.

Костов добави, че по-малка структура се връща отново в Нов български университет (НБУ) като звено за количествени методи и моделиране. Именно в това  висше училище през 2013 г. изследователското звено беше създадено, за да изготвя доклади и анализи за рисковете пред страната.

Костов каза още, че няма да ръководи екипа на това звено, тъй като вече имал „надежден и обучен наследник“. Той обаче не назова името му.

„Тази група е един от малкото колективи, които са в състояние да моделират големи социални процеси“, каза още бившият премиер.

Експертизата в България загива, заяви още Иван Костов. Той отправи и остри критики към работата на прокуратурата у нас и допълни, че там се държат като най-големите популисти в държавата.

„Прокуратурата трябва да се запита дали не е някакъв популистки орган и не следва тежненията на тълпата. Чува се „разпни го тоя“ и тръгва да го разпъва независимо дали има доказателства. Всичко се прави, просто защото така казва тълпата“, заяви Костов.

„Те наистина са неизживени политици. Те искат одобрението на хората и не искат да печелят делата в съда. Те искат хората да ги харесват или поне да не ги ругаят много. Те се държат като най-крайните популисти в страната“, натърти още бившият премиер.

Добавени коментари

Запознат публикува:
23 Декември 2019 | 14:33
Драгалевският крадец иван костов трябва да е доживот в затвора, дори и само заради: 1.Фoндaциятa нa жeнa му Eлeнa Кocтoвa "Бъдeщe зa Бългaрия", "издoилa"- чрeз изнудвaнe, cтoтици държaвни и чacтни фирми.По такъв "честен начин" костови станаха МИЛИОНЕРИ; 2.Зa прeфeрeнциaлнитe cи лихви oт КТБ, месечния хонорар от 35-тe хиляди лв зa ceмeйcтвoтo му - за да консултира КТБ, прeпрaвянe нa дoгoвoритe cи cлeд фaлитa нa КТБ зa дa cи пoлучи пaритe oт Гaрaнциoнния фoнд; 3.Разпродаване активите на България за жълти стотинки на "братовчедите"-ЛЕШОЯДИ.
Джумалия публикува:
23 Декември 2019 | 09:36
И този наглец продължава да манипулира хората.Този който обрече българина с безумната приватизация и защо прокоратурата не го вкара в затвора ,където му е мястото на тоя мангал ,който закопа България !

Добавете Вашия коментар

TOP