Иван Гешев: Загубихме малка битка, но ще спечелим войната срещу корумпираните политици и олигарсите

29 Юни 2020 | 07:25
0 коментара
Общество

"Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпно забогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот." Това написа главният прокурор Иван Гешев в официалния си профил в Туитър след решението на първа инстанция на Специализирания наказателен съд, който оправда бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и бизнесмена Иво Прокопиев по делото "ЕВН".


Припомняме, че по-рано днес Специализираният наказателен съд оправда бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и бизнесмена Иво Прокопиев по делото за приватизацията на 33% в електроразпределителното дружество.

Оправдани бяха и другите трима подсъдими - Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев от "Булброкърс".

Според обвинението Прокопиев е подбудил Симеон Дянков да извърши престъпление по служба, а Трайков е подсъдим за безстопанственост.

Прокуратурата изчислява, че щетите за хазната от действията на Прокопиев и Дянков са над 20 милиона лева и настоява за между 3 и 10 години затвор.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP