Иван Гешев за акцията в Сандански: Открити са над 180 000 евро, задържани са около 10 души

23 Юни 2020 | 11:36
1 коментара
Криминално

Това обяви главният прокурор Иван Гешев

"Съчетават се две акции на прокуратурата, при които са задържани около 10 човека", обяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев за акцията в Сандански.

В града има 2-3 големи групи, които се занимават с наркоразпространение. обект на досъдебното производство е една от тях, която се наблюдава от година. Намерено е и голямо количество пари. 

"Над 150 000 евро са открити в къща, открити са и левове. При спецакцията са открити и наркотици, които не са в голямо количество. Ударената група е била задържана и преди", обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Операцията е стартирала тази нощ, проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела. Открити са големи суми пари. 

Относно комуникацията между Пламен Узунов и Пламен Бобоков, Гешев обясни, че наблюдаващите прокурори ще решат дали секретарят на президента ще бъде привлечен като обвиняем.

"Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е единият аспект", добави главният прокурор. Той обяви, че се проверява прокурор от Русе във връзка с конфликт на интереси и злоупотреба с длъжност. 

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателя, както министрите, са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията и търговия с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси", категоричен бе Гешев.

Според главния прокурор, от прокуратурата показват на българските граждани мрежа от зависимости между бизнес и политика, която е оформена в държавата. Прокуратурата имала намерение да преустанови тази мрежа, подчерта Гешев.

"Тази мрежа е много заплетена. Но ние сме твърдо решени да я разплетем", закани се главният прокурор.

"За изтеклите записи и снимки, които предстои да бъдат възстановени, за да се провери дали са автентични, предстои да бъде направена проверка ", обясни той.

Добавени коментари

Чик чирик публикува:
23 Юни 2020 | 15:00
Те на бойко намериха 1 шкаф пари та нишо не му направиха на них за 180хил

Добавете Вашия коментар

TOP