Иван Гешев: Търси се възможност за провал на процедурата

12 Ноември 2019 | 09:20
0 коментара
Политика

Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата в нея, каза в Благоевград кандидатът за главен прокурор Иван Гешев, цитиран от БГНЕС. 

В четвъртък Пленумът на ВСС предстои да прегласува кандидатурата на Иван Гешев, след като държавният глава Румен Радев я върна, отказвайки да издаде указ за назначаването му, „Няма какво да ме притеснява за четвъртък, на 10-часовото изслушване стана ясно, че няма от какво да се притеснявам, защото всеки български гражданин може да си изгради впечатление за мен, за работата ми, за концепциите ми. С такова живо предаване не се провежда процедура в нито една страна от Европейския съюз“, каза Иван Гешев. 

„В резултат на работата ми през последните години много хора се притесняват, че Прокуратурата активно осъществява правомощията си по противодействие на престъпността и че засегнахме много сериозни икономически интереси за милиарди.

Бяха повдигнати на обвинения на хора, които вие журналистите наричате олигарси, някои от тях още са в ареста.

КОНПИ замрази сериозни икономически активи, което засегна сериозно финансови, политически, икономически и всякакви други интереси на тези кръгове, затова изборът ми е труден", допълни още той. 

Според него малък кръг от хора се страхуват от закона, главно тези, които нямат практиката да го спазват, но президентът не е сред тях.

Гешев благодари на държавния глава, че е упражнил законовите си правомощия, както и че е мотивирал позицията си.

„Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата в нея“, бе отговорът на Гешев, попитан дали е възможно Конституционният съд да спре избора му.

Добавете Вашия коментар

TOP