Иван Гешев остава единствен кандидат за главен прокурор

29 Юли 2019 | 14:25
0 коментара
Общество

Иван Гешев остава единствен кандидат за главен прокурор. Това стана ясно след категоричния отказ на правосъдния министър да номинира друга кандидатура в последния възможен ден от срока за номинации – 29 юли.

“Министърът на правосъдието няма да представи на вашето внимание кандидат за главен прокурор”, заяви Кирилов на последното предваканционно заседание на Висшия съдебен съвет. Той изтъкна като основни аргументи желанието си да уважи съсловното решение на прокурорската колегия в духа на последните промени в съдебния закон и също така липсата на еднозначна обществена подкрепа за друга кандидатура за главен прокурор.

“Първи аргумент – обстоятелството, което възприехте миналия понеделник с предложението на прокурорската колегия, които общо заедно и всички номинираха кандидат. При това положение е налице проявление на принципа на магистратското самоуправление. Зачитам това предложение като съсловно предложение – на професионалистите в тази област, които са направили своя избор и са изразили своето предпочитание”, мотивира отказа си правосъдният министър.

Добавете Вашия коментар

TOP