Ива Стоянова: Най-големият дарител е Делян Пеевски, казваме тези имена, защото заслужават

01 Май 2020 | 11:38
0 коментара
Общество

Кампанията на Нова телевизия „Дарителите“ показа безпрецедентната дарителска вълна в тази криза. Най-големият дарител е Делян Пеевски. Това заяви изпълнителният директор на телевизията Ива Стоянова.

„Аз като журналист винаги съм имала проблем – когато някоя фирма направи нещо хубаво, да не казваме името на фирмата, защото е реклама. Това беше и рискът в началото, когато започнахме кампанията. Искахме да обявим „Теленор“ и се чудехме дали да кажем името на фирмата. И когато взехме решението да ги обявяваме показахме примера. Едни от най-големите дарители са нашите собственици – братя Домусчиеви. Делян Пеевски, „Виваком“, „Америка за България“, „Фантастико“, „Уникред“, „Фикосота“. Ще ги кажа пак, защото това са фирми и личности, които заслужават. В началото те даряваха за здравето – маски, костюми, апарати. Сега в момента даряват храни, даряват за лекарите на първа линия, за болните лекари“, каза Ива Стоянова в „Здравей, България“.

„Защо да не покажем тази грижа, защо да не покажем доброто, от какво се притесняваме? Напротив – всички тези хора и фирми трябва да знаят, че имат нашата подкрепа и да, ние ще ги споменем. Защото това са пари за нашето здраве“, каза още изпълнителният директор на Нова и допълни „Аз съм щастлива, че тези хора и тези фирми се появиха. И се надявам тази добрина да се запази“.

Ива Стоянова отчете и личния пример на телевизията в борбата с коронавируса. „Нашата кампания „Заедно“ приключи вчера събирането на средства. Служителите на Нова дариха лични средства и събрахме над 20 000 лева, за да помогнем на хората в нужда. Ние живеем в много странно време и когато медиите казваме, че публиката, зрителите, читателите, са ни най-важни, ние решихме и да го покажем. До момента дарихме храни на над 350 семейства. Изпратили сме кашони с храна на бедни и добри хора, хора с деца, млади останали без работа. Всички страшно много се радваха на това, което получават“, разказа Стоянова. Тя заяви, че кампанията продължава, а сумата, която са събрали позволява да бъдат закупени поне още 200 пакета храна.

Добавете Вашия коментар

TOP