ЮЗДП пусна в интернет иновативна карта на горите в Югозапада

14 септември 2018 | 15:09
0 коментара
ЮЗДП пусна в интернет иновативна карта на горите в Югозапада

Нова интерактивна карта на горите в териториалния обхват на Югозападното държавно предприятие заработи от началото на септември. Тя е свободно достъпна на интернет страницата на предприятието на адрес: http://gori.uzdp.bg

Над 5300 домакинства са купили дърва за огрев от ЮЗДП

Благодарение на използваните иновативни технологии уеб-приложението позволява онлайн визуализиране и бърз достъп до актуални сателитни снимки и цялата база данни за горите,защитените територии, туристическите обекти и кадастъра в Югозападна България. 

Една от най-важните функции на интернет картата е възможността всеки потребител, разполагащ с GPS на телефона, да локализира местоположението си на терен спрямограниците на горите и защитените територии, в района на които се намира.

Експерти от ЮЗДП и природозащитници в съвместни проверки по горите

Разработването на интерактивната карта на горите е една от мерките на Югозападното държавно предприятие за модернизация на горското стопанство. Това позволява повишаване на прозрачността в горите, улесняване оперативната работа на горските служители и подпомагане контролната дейност на държавните институции. 

Картата има за цел да подпомогне и процеса на горска сертификация в ЮЗДП, тъй като представя всички гори с висока консервационна стойност, изискващи по-специални режими на управление.


Добавете Вашия коментар!