ЮЗДП подкрепя щафетен супермаратон във Витоша

25 Април 2018 | 10:32
0 коментара
Общество

Югозападното държавно предприятие оказа логистична и финансова подкрепа за осъществяването на щафетния супермаратон „Един ден на Витоша“, при който на 14 април планината беше обиколена чрез 19 спортни активности в рамките на едно денонощие.

Инициативата е организирана от Дойчин Боянов и Спортен Клуб „Вертикален свят“ като част от фондонабирателната кампания „Избери, за да помогнеш“ на Дирекцията на парка. Кампанията има за цел набиране на средства за изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността „Игликина поляна“, върху държавни имоти под управлението на ЮЗДП. Засега са събрани 7000 лева от необходимите 18 800 лева за изграждане на спортните съоръжения, като фондонабирането продължава.

В подкрепа на инициативата в супермаратона се изявиха 16 български шампиони в спортове като кану-каяк, ориентиране, колоездене, парапланеризъм, спелеология, ски-алпинизъм и др. В някои от дисциплините се включиха и хора с увреждания, които активно спортуват.

Като част от усилията на ЮЗДП за опазване на горите и подобряване на условията за спорт и туризъм в Природен парк „Витоша“ са продължаващите и тази година съвместни дейности с Дирекцията на парка за възстановяване на туристическата инфраструктура и подобряване на транспортната организация. Планираните за 2018 г. инвестиции са в размер на 55 000 лева. Приоритет е изграждането на парапет с дължина 650 линейни метра покрай алеята за спорт, който да позволи придвижването на незрящи хора. До дни започва и ремонтът на няколко мостчета и поставянето на 25 нови дървени маси в планината.

Добавете Вашия коментар

TOP