ЮЗДП по следите на крупна горска афера в Белица! Камион с контрабандна дървесина арестуван

24 Октомври 2016 | 19:00
0 коментара
Общество
ЮЗДП по следите на крупна горска афера в Белица! Камион с контрабандна дървесина арестуван

Масирана проверка върви от дни в Горско стопанство -Белица. Служители на ЮЗДП щурмуваха стопанството след получен сигнал лично до директора на ЮЗДП Дамян Дамянов, че в района на горското има участъци, в които се сече без позволение. Незабавно Дамянов е командировал "спецчастите" си, които установили, че във въпросните участъци се прави така наречената техническа сеч.

По време на проверките обаче служителите на ЮЗДП задържали камион пълен с контрабандна дървесина, изсечена от обекти, за които е отговорен горският Л. Липев, съобщава Struma.com. Камионът е спрян в двора на Горското и повече от 48 часа се охранява от полиция.

Горският Л. Липев е разпитван, започнала е проверка на документацията, която той води в стопанството, както и инвентаризация на участъците, за които Липев отговаря. В Белица отдавна говорят какво ли не за въпросния горски, който според беличани бил близък приятел с директора на ГС Белица Иван Богданов. Проверката на ЮЗДП обаче го изненадала и в момента в горското в Белица ври и кипи. За коментар на проверките потърсихме директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов ,ето какво заяви той:

След като получихме сигнала разпоредих проверка, информацията за незаконна сеч в участъците, които бяха посочени не е съвсем така, там има издадени разрешителни и позволителни за техническа сеч, обаче задържаният камион с контрабанда дървесина ме принуди да разпоредя спешна проверка и инвентаризация на обектите на горския Липев, когато те приключат ще съобщим официално резултатите, засега, потвърждавам подобна проверка има, не се ангажирам с коментар какво ще установят те, каза инж. Дамянов.

За случилото се поискахме да чуем и директорът на РДГ Благоевград Гергов, чиито основни функции са контрол в дървения сектор, той обаче вероятно поради много ангажименти /открихме го в Банско /, не бе чул за проверките в Белица и камиона с контрабандната дървесина, така, че не успя да коментира случилото се. Припомняме, че преди време Дамянов наказа дисциплинарно Липев за нарушения в работата му. Следим аферата Белица и ще съобщим резултатите по-късно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP