Юнайтед чупи рекорди! Връща Роналдо, продава Ди Мария

24 Юли 2015 | 08:43
0 коментара
Спорт
Юнайтед чупи рекорди! Връща Роналдо, продава Ди Мария

Кристиано Роналдо източник: Gulliver/GettyImages

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал осъществи четири големи трансфера това лято, но явно няма намерение да спира с мегасделките. В Англия пишат, че той е готов да осъществи два изключително смели хода до затварянето на трансферния прозорец. 

Първо, холандецът смята да продаде най-скъпия футболист в Англия - Анхел ди Мария. Според вестник "Екип" и редица други френски медии, "червените дяволи" са постигнали споразумение с ПСЖ за трансфера на аржентинеца, който ще е на стойност 65 млн. евро. 

Така офанзивният футболист ще бъде продаден почти за същата сума, за която беше купен миналото лято от Реал Мадрид. Именно Ван Гаал го взе от там, но Ди Мария така и не успя да се аклиматизира на "Олд Трафорд" и ще поеме по друг път. 

Според изданието "Франс Футбол", сделката е в толкова напреднал стадий, че още до края на уикенда или най-късно в понеделник аржентинецът вече ще се е присъединил към новите си съотборници. Той явно има споразумение за личните си условия. 

Спечелените от неговата продажба пари веднага ще бъдат реинвестирани. Според вестник "Манчестър Ивнинг Нюз", цялата сума ще бъде вложена за завръщането на Кристиано Роналдо, който сега блести с екипа на Реал Мадрид. 

Ван Гаал вече подготвял офертата, която трябва да бъде пратена в офисите на испанския гранд най-късно до края на месеца. Основание за надежда му давал фактът, че португалецът е в обтегнати отношения с новия треньор Рафа Бенитес, като двамата се скараха на една от последните тренировки. 

Юнайтед има интерес и към друг играч на мадридчани - Серхио Рамос. Неговото привличане обаче ще остане на заден план, ако се отвори вратата за завръщането на Роналдо. Испанците пък искат вратаря на "червените дяволи" Давид де Хеа. 

Добавете Вашия коментар

TOP