Югозапада скърби! Почина младият лекар от болница ПУЛС Емил Вакльов

28 Август 2020 | 10:56
6 коментара
Общество

Днес цяла община Белица и цял Благоевград скърбят от огромната загуба на един млад и достоен лекар. Новината за кончината на доктор Емил Вакльов отприщи вълна от тъга и сред благоевградските му колеги, които написаха във фейсбук: „Емко, днес светът стана по-малко светъл без твоята неизменна слънчева усмивка. Почивай в мир, приятелю!“.

Обичаният и уважаван д-р Емил Вакльов загуби битката с COVID-19. Той бе настанен за лечение в столичната клиника „Пирогов”, където е и майка му, която е медицинска сестра и също е заразена с опасния вирус.

За съжаление, въпреки усилията на своите колеги, д-р Вакльов е издъхнал в ранимацията на болницата, където на свиждане преди два дни бе министърът на здравеопазването – професор Костадин Ангелов.

На 23 август вечерта издъхна и бащата на д-р Емил Вакльов – д-р Муса Вакльов. Фамилията е от белишкото село Бабяк. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край, а д-р Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградската частна болница „ПУЛС”.

„Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Емил Вакльов – кардиолог от Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов, който си отиде от този свят през изминалата седмица. С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. За броени дни изгубихме двама прекрасни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти. Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет!”, написаха тази сутрин от Българския лекарски съюз.

Най-вероятно медиците са се заразили с Ковид-19, докато се лекували болни от голямо шивашко предприятие в Разлог, където наскоро избухна заразата.

Добавени коментари

горан публикува:
29 Август 2020 | 15:04
дано поне сега помаците осъзнаете че трябват лични предпазни средства, хигиена,да си седите вкъщи и че никой не ви лъже за ковид.
Христо публикува:
29 Август 2020 | 08:33
Да почиват в мир, а тези там глупаци по този район да вземат да носят маски, че заради тях си отидоха двама добри лекари.
Хах публикува:
28 Август 2020 | 18:24
Алоу, белица, дано Исус ти помогне да прогледнеш.
Истината публикува:
28 Август 2020 | 18:23
Нямало коронавирус айде стига колко добри хора трябват умрат затваряйте държавата.
Мустафа публикува:
28 Август 2020 | 14:07
Почивай в мир Докторе! Ще останеш завинаги в сърцата на хората. Ти беше пример за Човечност, Професионализъм, Всеотдайност, Смелост.
Белица публикува:
28 Август 2020 | 11:46
Аллах да се смили над душата му и да опрости греховете му!Търпение и молитва за близките и приятелите на фамилия Вакльови,също близките им в Горно Краище, защото бабата на д-р Емил Вакльов е от това село!

Добавете Вашия коментар

TOP