Италия - Швеция 0:0

13 Ноември 2017 | 23:09
0 коментара
Спорт

Отборите на Италия и Швеция играят помежду си при резултат 0:0 в мач реванш от плейофите за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Задачата пред "Скуадра адзура" не е никак лека, тъй като скандинавците спечелиха първата среща на своя земя с 1:0.

В началото на мача футболист на “Скуадра адзура” падна в наказателното поле на шведите, но реферът Антонио Матеу Лаос даде сигнал играта да продължи. Млако след това, в 13-ата минута, топката срещна ръката на Матео Дармиан в наказателното поле на домакините. Ръката на Дармиан не бе плътно прибрана до тялото, но пък и футболистът на Манчестър Юнайтед нямаше много време за реакция заради близкото разстояние до кълбото. В крайна сметка, реферът и в този случай не посочи бялата точка. 

В 16-ата минута пред Чиро Имобиле се откри първата възможност за гол в мача, но нападателят на Лацио не успя да изпрати топката в мрежата зад Робин Олсен, стреляйки от доста лош ъгъл. Малко след това пък авторът на попадението в първия мач Якоб Йохансон бе принудително сменен от Густав Свенсон, тъй като получи контузия и не бе в състояние да продължи двубоя.

В 22-ата минута Виктор Клаесон стреля към италианската врата, но опитният Джанлуиджи Буфон се намеси стабилно. Пет минути по-късно пък Антонио Кандрева получи шанс да стреля от доста добра позиция, но крилото на Интер не уцели вратата на Олсен. 

В 30-ата минута топката срещна ръката на Андреа Бардзали и гостите отново имаха претенции за дузпа, но Матеу Лаос отново прецени, че няма основания да уважи желанието на шведите. 

В 40-ата минута Имобиле имаше чудесна възможност за гол, след като се измъкна от защитата на гостите в наказателното поле, но не успя да преодолее Олсен. До края на първото полувреме и Алесандро Флоренци имаше шанс да даде аванс на Италия в резултата, но не успя да го стори.

ИТАЛИЯ - ШВЕЦИЯ 0:0

ИТАЛИЯ (3-5-2): Буфон - Бардзали, Бонучи, Киелини - Кандрева, Флоренци, Жоржиньо, Пароло, Дармиан - Габиадини, Имобиле

ШВЕЦИЯ (4-4-2): Олсен - Лустиг, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон - Клаесон, Йохансон (19-Свенсон), Ларсон, Форсберг - Берг, Тойвонен

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Киелини, Бардзали (Италия); Йохансон, Форсберг (Швеция)

СТАДИОН: "Сан Сиро", Милано

СЪДИЯ: Матеу Лаос, Испания       SPORTAL.BG

Добавете Вашия коментар

TOP